
פרופ' רן בליצר
פרופ' בליצר הינו רופא, חוקר ומנהל. משמש כסמנכ"ל וראש מערך החדשנות בכללית, וכמנהל מכון כללית למחקר. בתפקידיו אלה הוא אחראי לתכנון, פיתוח ויישום של תפיסות, טכנולוגיה וכלים חדשניים בפריסה נרחבת, לשם קידום ושיפור איכות הטיפול הרפואי בישראל. לפרופ' בליצר תואר דוקטור לרפואה מאונ' ת"א, תואר שני בבריאות הציבור ותואר שלישי בניהול מאוניברסיטת בן גוריון, כמו גם הכשרות בתחומי מדעי הנתונים, חיסונים ואימונולוגיה, ומודלים - מתמטיים בבריאות. פרופ' בליצר הוא פרופסור מן המניין בבית הספר לבריאות הציבור באוניברסיטת בן גוריון. הוא חיבר מעל ל- 250 פרסומים מדעיים, ספרים ומאמרים, לרבות בעיתונים המדעיים המובילים בעולם. הוא הקים את תוכנית ההתמחות בבריאות הציבור בשירותי בריאות כללית המשלבת בין בריאות הציבור ומדעי הנתונים, ומנחה רופאים וסטונדטים לתארים מתקדמים. בתקופת הקורונה שימש פרופ' בליצר כראש קבינט המומחים וייעץ לממשלות ישראל השונות בניהול המשבר, כמו גם לממשלות ופרלמנטים ברחבי העולם. עשרות מחקרים אשר פרסם מכון המחקר - בראשותו התפרסמו בעיתונות המובילה וסייעו לקבוע את מדיניות מושכלת במדינות רבות בעולם. פרופ' בליצר נחשב למוביל בינלאומי בתחום החדשנות הרפואית, ומרצה מבוקש בכנסים הבינלאומיים החשובים בתחום. לפרופ' בליצר עבר עשיר בתפקידי הובלה בגופים לאומיים ובינלאומיים הוא מכהן כיו"ר החברה הישראלית לאיכות ברפואה זה עשור, כראש תוכנית 'בוחרים - בתבונה' של ההסתדרות הרפואית בישראל, כנציג ישראל באיגודים בינלאומיים, וכחבר במספר ועדות מפתח לאומיות בתחום הבריאות. לאחרונה מונה פרופ' בליצר כחבר דירקטוריון HIMSS – האיגוד הבינלאומי למערכות מידע וניהול ברפואה הישראלי הראשון שמונה בגוף מוביל זה. – פרופ' בליצר משמש כיועץ בכיר לארגון הבריאות העולמי בפרויקטים המתמקדים בבקרה ומניעת מחלות כרוניות, וביישומי מדעי הנתונים ובינה מלאכותית בעולם הבריאות, ומכון המחקר בראשותו של פרופ' בליצר הוגדר כמרכז מצוינות של ארגון הבריאות העולמי (WHO) למניעה ומחקר של מחלות כרוניות. כחבר (Commissioner) בצוות המשימה הבינלאומי של הלנסט והפייננשל טיימס לרתימת עולם החדשנות והטכנולוגיה עולמית לשיפור הבריאות והרווחה של האוכלוסיה הצעירה בעולם, וכיועץ לממשלות בעולם בתחום שימושי בינה מלאכותית בבריאות.

פרופ' איל צימליכמן
פרופ' איל צימליכמן הוא רופא מומחה ברפואה פנימית, המשמש היום כסגן מנהל המרכז הרפואי שיבא לטרנספורמציה וחדשנות. במסגרת תפקידו בשיבא הקים את זרוע החדשנות הבינלאומית ARC, תוכנית הכוללת היום כ-140 שותפים ברחבי העולם. טרם הגעתו לשיבא, עבד כחוקר ומנהל בתחום איכות ובטיחות המטופל ברשת בתי חולים של אוניברסיטת הרווארד, בבוסטון ארה"ב. פרופ' צימליכמן הוא בוגר בית הספר לבריאות הציבור של אוניברסיטת הרווארד ובוגר הטכניון בלימודי רפואה.

גב' אסתי שלי
אסתי הקימה ומנהלת את האגף לבריאות דיגיטלית במשרד הבריאות משנת 2019 . בתפקידה הנוכחי, אסתי אחראית על הובלת הטרנספורמציה הדיגיטלית והמדיניות הנלווית לכך, במערכת הבריאות הישראלית. בתפקידה אסתי הובילה מספר תכניות משמעותיות שהשפיעו על האקוסיסטם הישראלי: קידום שיתופי הפעולה בין תעשיה-אקדמיה-בריאות; מדיניות מחשוב ענן בבריאות; הערכת טכנולוגיות בריאות דיגיטלית; ניוד מידע בריאות והקמת קהילת רפואה מרחוק. לאסתי תואר שני במינהל ציבורי מבית הספר לממשל ע"ש קנדי באוניברסיטת הרווארד, תואר שני בניהול טכנולוגיה ותואר ראשון במדעי הרפואה, שניהם מהאוניברסיטה העברית בירושלים. אסתי ( בוגרת תכנית "ענבר" של ארגון מעוז (מחזור ה'), תכנית העמיתים של קרן וקסנר (כיתה 26 ו"עתידים – צוערים לשירות ציבורי" (מחזור א') – כולן תכניות מנהיגות במגזר הציבורי בישראל.